Een terugblik op 1 jaar DE STEK

Kun je een nieuw kantoor in coronatijd eigen maken? Jazeker! In het kader van onze rhdhvkalender.nl blikt Lisanne Huijs deze maand terug op ons eerste jaar in DE STEK:

Hoewel we dit jaar nog niet zoveel van ons kantoor hebben mogen genieten als we van tevoren hadden gehoopt, ben ik erg blij met DE STEK als werkplek. Een jaar geleden verhuisden we met Royal HaskoningDHV van een pand in Helpman naar deze oude vakschool aan de Euvelgunnerweg. Op het eerste oog was het vooral een oud pand met geschiedenis, maar na een complete renovatie voldoet DE STEK aan alle standaarden van een moderne, duurzame werkplek en is het echt een plek voor ontmoeting en samenwerking geworden.

Telkens wanneer ik op woensdagochtend na twee dagen op mijn zolderkantoor weer naar DE STEK mag, is het een leuke verrassing wie ik die dag tegen zal komen. Want in ons kantoor in DE STEK zoeken we elkaar steeds vaker en gemakkelijker op. Waar in ons vorige kantoor alle verschillende afdelingen over drie verdiepingen verdeeld zaten, zit iedereen in DE STEK op één werkvloer bij elkaar. Er zijn letterlijk muren weggenomen, waardoor je beter weet wat er speelt, en sneller met elkaar kunt meedenken.

Ook met andere STEK’ers kwam de interactie dit jaar goed op gang. Iets wat ik en anderen natuurlijk hoopten – het concept van DE STEK is ‘samen werken aan een mooier Noord-Nederland’ – maar geweldig dat dit nu ook in de praktijk uitkomt.

Met SAMEEN werkten we bijvoorbeeld aan een warmtetransitievisie. Een nuttige aanvulling op onze diensten als ingenieursbureau en voor de studentwerknemers een mooie manier om RHDHV te leren kennen. Daarnaast werkt ook Jos Spijkerman, studentwerknemer bij SAMEEN, twee dagen per week bij Royal HaskoningDHV. Hij de ervaring, wij de hulp.

Ook verdiepten we de werkrelatie met NIO, waar we al mee samenwerkten vóór onze verhuizing. Toen nog als opdrachtgever en opdrachtnemer, in DE STEK toch meer als collega’s. Even binnenlopen voor hulp bij design of tekst, het kan altijd.

Je kunt wel stellen: in DE STEK geldt écht ‘beter een goede buur dan een verre vriend’. En nu DE STEK helemaal verhuurd is (petje af, in zo’n jaar) komen ongetwijfeld nog meer samenwerkingen tot stand. Doordat iedereen met dezelfde commitment in het pand zit, staat ieders deur open voor vooruitgang.

Ook vind ik het mooi om te zien dat DE STEK geen kant-en-klare werkplek is, maar echt een work in progress. We maken er zélf onze werkomgeving van. En nu het pand van binnen helemaal klaar is, zijn de tuin & directe omgeving aan de beurt. Hoe willen we dat dat eruit ziet? Welke functies zouden passen?

Tijdens een netwerkevent in oktober dacht Young RHDHV hier al samen met andere STEK’ers en de gemeente Groningen over na. Hoe kunnen we verbinding maken met de omgeving, voorsorterend op de groene ontwikkeling van de Hunzeloop? Eén van de eerste ideeën: weg met het hekwerk aan de achterkant en een 2e ingang realiseren. Dit zou niet alleen meer ‘doorstekende’ bezoekers kunnen opleveren voor bijvoorbeeld de brasserie, maar ook de bereikbaarheid van DE STEK voor OV-gangers verbeteren.

Dus, DE STEK .. genoeg mooie ontwikkelingen om op terug te kijken, maar ook genoeg om nog over na te denken. Zelf hoop ik natuurlijk dat we steeds meer gebruik kunnen gaan maken van deze fijne plek. Want hoewel wij vanaf nu altijd deels thuis blijven werken, brengt zo’n plek voor ontmoeting mij wel extra plezier in het werk. Daarnaast kijk ik uit naar alle nieuwe samenwerkingen en initiatieven die vanuit de mensen in DE STEK gaan ontstaan. Want dat het bruist en dat het meer is dan een plek gevuld met bureaus, is na dit succesvolle eerste jaar wel duidelijk.

Ik ben enorm benieuwd wat 2022 gaat brengen!

– Lisanne Huijs (Lisanne.Huijs@rhdhv.com)

Benieuwd naar meer?

Lees hier hoe andere collega’s hun eerste jaar in DE STEK hebben ervaren:

Sandra Driesens

Bert Loonstra

Claudia van der Muil

Meer lezen over ons werk?

Start typing and press Enter to search