Sander Fransen: direct aan de slag

Energy Consultant

Sander Fransen startte september ‘19 bij Royal HaskoningDHV als Energy Consultant in de brede zin van het woord. In de praktijk komt dat erop neer dat hij samen met anderen uit het landelijke energieteam nadenkt over energievraagstukken zoals alternatieve energiebronnen.

Eén van Sanders projecten is ‘Wijken en dorpen van de toekomst’. Samen met bewoners uit de regio kijkt hij in opdracht van de overheid hoe we met elkaar van het gas af kunnen. Samen actief van grijs naar groen! Hij onderzoekt hoe bewoners die transitie zelf zien. Wat is hun visie en hoe zouden ze daar handen en voeten aan willen geven? Sander: “Bij dit project komt veel omgevingsmanagement kijken. Zo krijgen wij bij Royal HaskoningDHV – van adviseur tot techneut – de nodige input voor innovatie én werken we aan extern draagvlak om de energietransitie waar te maken.”

Diversiteit

Van andere aard zijn de projecten die hij uitvoert voor de business line Industry and Buildings. Hierbij is juist de industrie opdrachtgever. Een voorbeeld: in de Noordzee en op het land liggen allerlei gasleidingen en gasputten. Vanuit de industrie wil men weten wat we daarmee kunnen doen als die niet meer gebruikt worden voor gaswinningen. Wat is bijvoorbeeld beter voor het milieu: verwijdering of een nieuwe bestemming?

Netwerkbedrijf

Dat Sander nu al kan aanschuiven bij projecten van dit kaliber, komt doordat hij daar als nieuwkomer zelf werk van heeft gemaakt. “Royal HaskoningDHV is echt een netwerkbedrijf. Wanneer iemand een project binnenhaalt, dan kijkt hij of zij ‘wie ken ik?’ en ‘wie past bij dit project?’ Logischerwijs is het zo dat als niemand je nog kent, je ook niet snel wordt gevraagd. Zaak dus om zelf verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te tonen.”

Nu, na zo’n vier maanden, merkt Sander dat daar een kentering in ontstaat: “Eerst was ik op zoek naar wie ik kon helpen en nu vinden zij mij. Daarmee groeit mijn keuzevrijheid: ik kan op basis van mijn eigen interesses en ontwikkelwensen bepalen waarbij en bij wie ik aanhaak. En door de projectmatige werkwijze verricht je eigenlijk nooit repetitief werk. Er is altijd weer een nieuwe uitdaging!” Bijzonder interessant en leuk vindt hij de samenwerking met externe partijen: je gaat om tafel met gemeenten en provincies op allerlei niveaus. “En, omdat we zo’n groot bedrijf zijn, kunnen we met de interne expertise het gehele proces uitvoeren. Van begin tot eind.”

7-feb-inhousedag_2

Inhousedag gemist?

Kom kennismaken met Royal HaskoningDHV!

Vrijdag 7 februari ’20 organiseerde Royal HaskoningDHV Noord-Nederland een inhousedag. Experts vanuit diverse vakgebieden waren aanwezig en het werd een middag vol leuke, waardevolle gesprekken met potentiële collega’s!

Kon jij er niet bij zijn, maar wil je wel graag met ons kennismaken?
Stuur Michael Freerks dan een bericht via LinkedIn, dan drinken we alsnog een kop koffie.

Meer lezen?

Sarah Zernitz:
jong talent aan zet

uitgelicht-sarah-750×400

Aagje van Meerwijk:
hart voor groen

uitgelicht-aagje-2-750×400

Ons manifest
t

januari

Start typing and press Enter to search