Ons manifest

Al decennia zijn wij geworteld in Noord-Nederland. Veel van onze werknemers komen uit deze regio. Dat maakt dat wij met elkaar zuinig zijn op dit stuk Nederland en ons verantwoordelijk voelen voor de toekomst van het Noorden.

De regio staat al lange tijd voor bijzondere uitdagingen, het aardgasdossier is daar het momenteel meest zichtbare uitvloeisel van. In sommige delen van het Noorden lijkt weinig toekomstperspectief te zijn. Dorpen lopen leeg, voorzieningen verdwijnen en het hebben van werk is voor te veel inwoners niet meer vanzelfsprekend. En dan komt er in een groot deel van Groningen ook nog de onzekerheid bij van de vraag of de woonomgeving wel veilig is.

Bij Royal HaskoningDHV erkennen we als werkgever, bedrijf en inwoners dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen om samen te zorgen dat het Noorden mooier wordt. Dat we met z’n allen trots én zuinig zijn op dit gebied en dat de economie gaat bloeien!

Die drive hebben we samengevat in een manifest: plannen gericht op actie i.p.v. enkel beleid. De onderliggende drijfveer komt voort uit de 10.000 banen die dankzij de aardgastransitie op de tocht staan. We staan vol achter de transitie – met het oog op een duurzame toekomst – maar willen helpen de negatieve werkgelegenheidseffecten teniet te doen.

Ons manifest zorgt mede voor handvatten om met andere partners en werkgevers de regio te versterken. Samen bouwen we aan werkgelegenheid, samen zorgen we dat we de beste werkgevers zijn en samen maken we de toekomst van Noord-Nederland zekerder en veiliger. Met elkaar gaan we het verlies van 10.000 banen in de regio voorkomen!

 

Hoe maken we ons manifest waar?

Om onze belofte waar te maken kijken we naar de kansen die het noorden des lands biedt. Grootschalige projecten, zoals de futuristische Hyperloop en de Lelylijn, laten zien dat hier het epicentrum van ontwikkeling en groei ligt. Vooruitgang die vraagt om nieuw talent en ook bestaande experts de kans geeft zich om te scholen en zich te blijven ontwikkelen.

Ook de noordelijke, digitale groeispurt en onze koploperspositie in de energietransitie (en dan in het bijzonder waterstof) bieden kansen voor talentontplooiing en -ontwikkeling. Door actief samenwerkingen met andere bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen op te zoeken, én door zelf ruimte te maken voor traineeships en omscholing, creëren we werkgelegenheid en bouwen we mee aan de toekomst van het Noorden.

Quote Sarah Zernitz

Help jij mee? We zoeken nieuwe collega’s!

We zoeken (medior/senior*) kartrekkers, knappe koppen en experts met innovatieve ideeën. Gedreven mensen die samen met ons, ons manifest willen uitdragen. Mensen met hart voor de regio!

Een greep uit onze markten en vakgebieden:

 • Industrieagenda Eemsdelta
 • Meerjarenprogramma Groningen
 • Versterkingsprogramma Groningen (VIIA)
 • Aanpak energie-infrastructuur
 • Digitalisering en serious gaming
 • Industrie
 • Duurzame mobiliteit
 • Integraal watermanagement
 • Groen/blauwe natuurinrichting en cultuurtechniek
 • 3D-ontwerp, BIM (o.a. constructief)
 • Circulariteit
 • Relationeel contractmanagement
 • Conditionering bodem en milieu
 • Klimaat(adaptatie)
  En nog veel meer!

* Ben jij nog een junior? Ook dan ben je welkom. We vertellen je graag meer over ons bedrijf en het traineeship dat in de tweede helft van 2020 van start gaat.

quote-aagje-3
Quote Sander Fransen
7-feb-inhousedag_2

Inhousedag geslaagd!

Wie kennis wilde maken met Royal HaskoningDHV was vrijdag 7 februari van 15.00 tot 18.00 welkom op onze inhousedag in Groningen. Experts vanuit diverse vakgebieden waren aanwezig en het werd een middag vol leuke, waardevolle gesprekken met potentiële collega’s.

Kon jij er niet bij zijn, maar wil je wel graag kennismaken?
Stuur Michael Freerks dan een bericht via LinkedIn, dan drinken we alsnog een kop koffie.

Meer lezen?

Start typing and press Enter to search