Let’s g(r)o: we verhuizen naar DE STEK

Op 23 november is het zover: dan betrekken we onze kantoorruimte in DE STEK in Groningen. De realisatie van deze nieuwe werkplek was een bijzonder project waarvoor we samen met andere Noorderlingen een oude vakschool van het Noorderpoort op duurzame wijze verbouwden tot hypermoderne werkplek.

DE STEK zal door de mix van huurders – waaronder wijzelf – een kantoorlocatie zijn die regionale groei én samenwerking stimuleert. Een pand met een missie dus! En dat vroeg om een alles behalve doorsnee ontwerp én de nieuwste technieken.

Van vergadertuin tot sportschool

Ons team werkte een jaar lang intensief aan het pand en is trots op het resultaat: DE STEK is 100% gasloos en beschikt o.a. over state-of-the-art klimaatbeheersing en zonnepanelen. Ook staan er in de hal twee old school vergaderbussen en vind je in DE STEK een digitale theaterzaal (iRoom), een sportschool en een brasserie.

Ook is er genoeg ruimte – o.a. in de iRoom, de verschillende vergaderzalen en de grote buitenruimte – om kennissessies en samenkomsten organiseren. Kortom: een werkplek die draait om slim, samen en gezond werken.

DE STEK & Royal HaskoningDHV

Onze betrokkenheid bij DE STEK ontstond tijdens onze zoektocht naar een nieuwe, duurzame werkplek. Ons huidige kantoor in Groningen voldeed namelijk niet meer aan onze eisen. Tegelijkertijd vielen veel nieuwe kantoorpanden af, omdat samenwerking met andere bedrijven en organisaties – een belangrijke voorwaarde – daar lastig bleek.

De voormalige vakschool aan de Euvelgunnerweg 25a in het oosten van de stad was dan misschien oud en verre van energiezuinig, toch zagen we potentie. Het is vaak namelijk niet per se voordeliger om iets nieuws te bouwen. Bovendien viel de keuze op dit pand vanuit een circulaire gedachte. Bestaand vastgoed is namelijk zeer geschikt voor hergebruik.

Regionale (ver)binding

Ook wilde ons team verhuizen naar een plek waar we echt iets voor onze omgeving kunnen betekenen. Onze mensen wonen, werken en leven namelijk heel bewust in het Noorden. Het is óns Noorden. We willen bijdragen aan de energietransitie en de regionale economie stimuleren. Want als Noorderlingen zien we dat er zo’n 10.000 banen op de tocht staan als de gaswinning straks stopt. DE STEK biedt ons de kans banen te creëren en dat effect samen op te vangen.

Lees in ons manifest meer over onze belofte om het Noorden mooier te maken.

Onze verhuizing

De laatste 2 maanden van 2020 zetten we in onze nieuwe kantoorruimtes de laatste puntjes op de i. De officiële opening staat gepland in het nieuwe jaar, rond half januari.

Met de verhuizing in zicht gingen we eind september – toen dat op gepaste afstand nog kon – nog een laatste keer met elkaar DE STEK door. Een mooi bezoek dat smaakte naar meer:

Onze buren in DE STEK

Naast Royal HaskoningDHV verhuizen de komende maanden nog meer bedrijven naar DE STEK, waaronder Leerbouwen en scale-ups zoals Tijt, ErvaarWerk en WebPlaats.

Alvast meer over onze buren lezen? Kijk dan op www.destekgroningen.nl.

Meer lezen?

Start typing and press Enter to search