We zijn verhuisd!

Vanaf 20 november heeft RHDHV Noord officieel een nieuwe werkplek.
En wat voor één: DE STEK! Ons nieuwe adres is Euvelgunnerweg 25a, 9723 CV in Groningen.

Hoe het begon

Begin 2019 startte onze zoektocht naar een nieuw thuis. Onze wens? Een plek waar we samen met andere organisaties en bedrijven kunnen werken aan de toekomst van Noord-Nederland. Want we willen zuinig zijn op onze mooie regio, van de grondstoffen zoals energie en water, tot de mensen die hier wonen en hun talent.

En toen kwam DE STEK op ons pad. Een 100% duurzame ontmoetingsplek die we samen met andere noorderlingen realiseerden. Een oud pand in een nieuw jasje. Gemaakt voor verandering & klaar voor de toekomst.

Een ultramoderne verbouwing

Onze plannen voor DE STEK zijn tot leven gekomen in een oude vakschool in Groningen, aan de Euvelgunnerweg 25a. Elke stap en keuze staafden we aan twee pijlers: slimme samenwerking en duurzaamheid.

Het resultaat van vandaag maakt ons trots: DE STEK staat in amper 1,5 jaar, is 100% gasvrij en heeft state-of-the-art klimaatbeheersing en zonnepanelen. Het is voelbaar een gezonde, inspirerende werkplek geworden met meer dan genoeg plek voor verschillende bewoners, een sportschool, digitale theaterzaal, twee vergaderbussen, een brasserie en een grote tuin.

Waarom DE STEK?

Ons team wil graag werken op een plek waar we echt iets voor onze omgeving kunnen betekenen. Onze mensen wonen, werken en leven namelijk heel bewust in het Noorden. Het is óns Noorden. We willen bijdragen aan de energietransitie en de regionale economie stimuleren.

Ook zien we als noorderlingen dat er zo’n 10.000 banen op de tocht staan als de gaswinning straks stopt. In ons manifest beloven we mee te willen helpen dat verlies van banen te compenseren. DE STEK biedt ons en andere bewoners daartoe de kans: er is volop ruimte voor grootse projecten en nieuw, regionaal talent.

Ja, we gaan ervoor. Samen met andere STEK’ers, zoals Tijt, Talentplaats en Leerbouwen. Met elkaar gaan we werken aan oplossingen die het Noorden mooier maken. Van ons, door ons!

VIDEO: langs in DE STEK

Nieuwsgierig als we zijn – we blijven ingenieurs – gingen we eind september nog even langs in DE STEK. Even zien hoe de verbouwing vorderde. Even voelen hoe het voelt.
→ Bekijk de aftermovie op YouTube.

Meer lezen?

Start typing and press Enter to search