De Koploper

Bij projectbureau VIIA – een samenwerking van Royal HaskoningDHV Noord-Nederland en Visser & Smit Bouw – werken we aan de versterking van o.a. huizen, zorgpanden en scholen na aardbevingsschade.

Eén van onze projecten is de Koploper: een pilot waarbij we het versterkingsproces een BOOST geven. Het doel van onze experts: zorgen dat eigenaren eerder weten op welke manier(en) hun pand versterkt kan worden.

Hoe? We vertellen je er graag meer over.
Liever kijken dan lezen? Bekijk dan op LinkedIn onze video over dit project:

Hoe creëren we die boost?

We gebruiken de Groninger Maatregelencatalogus (GMC), onze digitale tool, om te bepalen onder welk type een gebouw valt en welke standaard maatregelen daarbij passen. Daarna bekijken we per pand de juiste aanpak.

Naast de GMC zetten we ook in op een persoonlijke aanpak: we gaan we al vroeg in het proces in gesprek met eigenaren. Hoe kunnen we maatregelen laten aansluiten op hun specifieke situatie en woonwensen?

En die methode werkt: in een paar maanden lag er voor 60 panden een versterkingsadvies klaar.

Ervaren hoe die ‘standaard maatregelen’ er in de praktijk uitzien?
Bekijk dan de beelden van de VR-simulatie die we maakten van proeflocatie ‘De Roemte’ in Loppersum.

Maar, we kunnen veel meer!

De GMC is een kennisbank van typologieën en maatregelen, gericht op versterking. Maar, ook voor andere thema’s kunnen we deze integrale werkwijze inzetten om zaken sneller, efficiënter en overzichtelijker in kaart te brengen, en aan de juiste uitvoering te koppelen.

Belangrijke, actuele thema’s zijn bijvoorbeeld verduurzaming en de energietransitie.

energie

Waar kunnen we jou bij helpen? Of jij ons?

Wij zetten ons graag in om samen slim de kennis en versnelling in trajecten te brengen.

Benieuwd wat VIIA kan betekenen voor jouw project of organisatie? Of wil je je expertise in de praktijk brengen in Noord-Nederland? We zijn doorlopend op zoek naar mensen met hart voor de regio en passie voor hun werk.

Meer info? Jaap Sprokholt vertelt je er graag meer over.

Koplopers aan het woord

Het koploperproject en ook de andere activiteiten van VIIA hebben voor mij een belangrijk doel, namelijk: Snel – soms met vallen en opstaan – met elkaar een veilige omgeving scheppen voor de bewoners in het aardbevingsgebied. Een belangrijk aandachtspunt daarbij is dat de bewoners daar niet slechter van moeten worden en daar waar kan zelfs beter!

Martijn Krul
Projectmanager/consultant

Als inwoner van het aardbevingsgebied voel ik mij nauw betrokken bij het dossier en wil ik graag helpen om Groningen veiliger te maken. In vijf jaar tijd is VIIA gegroeid tot een mooie projectorganisatie waarin samenwerking centraal staat.

Bernard Barnekow
Projectleider/adviseur VIIA

De Koploper is voor mij een bijzonder project doordat er een geweldige samenwerking is ontstaan met verschillende partijen, zowel intern als extern, met uiteindelijk maar één doel en dat is het helpen van de Groningers. In vijf jaar tijd is VIIA gegroeid tot een volwaardig project, liever gezegd: een bedrijf dat (hopelijk) nog kan groeien tot een ‘echte bekende’ in de provincie én daarbuiten.

Eveline Pathuis
Project Management Support

viia

Meer lezen?

Een groen hart
t

uitgelicht-aagje-2-750×400

Weer veilig wonen & werken in Groningen

uitgelicht_maart

Ons manifest
t

januari

Start typing and press Enter to search